Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ajánlott tuti oldalak képes leírás - Augusztus 20..tlap.hu
részletek »

Ajánlott tuti oldalak - Augusztus 20..tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: augusztus20-szentistvan.tlap.hu » Ajánlott tuti oldalak
Keresés
Találatok száma - 5 db
1848

1848

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc Magyarország történetének egyik meghatározó eseménye. Társadalmi reformjaival a polgári átalakulás megindítója, önvédelmi harcával a nemzeti mitológia részévé vált. Szerves része volt az 1848-as európai forradalmi hullámnak, azok közül viszont lényegében egyedül jutott el sikeres katonai ellenállásig.

Magyar történelem

Magyar történelem

A linkgyűjtemény a magyar történelem fontosabb eseményeit és személyeit mutatja be. Az oldal az alábbi főbb témaköröket mutatja be: honfoglalás, csodaszarvas, Lehel kürtje, tatárjárás, mohácsi csata, nándorfehérvári csata, őszirózsás forradalom, trianoni béke, I és II. világháború, Tanácsköztársaság, I. István, Budai Nagy Antal, Dózsa György, Hunyadiak, Széchenyi István, Kun Béla, Kádár János, Nagy Imre, Csák Máté és Károly Róbert.

Oktatás

Oktatás

Az oldalon főképp oktatási intézmények és tanfolyamok weblapjai között böngészhetünk, melyek az alábbi főbb kategóriákra vannak osztva: nyelviskolák, főiskolák, felnőttoktatás és autósiskolák. Ezenfellül találhatunk rajta segédanyagokat az oktatáshoz és az érettségi vizsgához. A honlapon tájékozódhatunk a felvételivel és a diákhitellel kapcsolatban is.

Történelem

Történelem

A történelem a múltbeli események összessége. Az emberiség múltjának tudományos ismerete. A oldal az ismertebb történelmi portálokat, az ókort, a középkort, az újkort és a legújabb kort mutatja be. Ezenfelül bemutatásra került az ókori Egyiptom és Mezopotámia, a Görög birodalom, a Római birodalom, a honfoglalás, a fontosabb Magyar történelmi események valamint hírek és cikkek is vannak fent a témáról.

Ünnepek - nemzetközi és vallási ünnepek

Ünnepek - nemzetközi és vallási ünnepek

A gyűjtemény az ismertebb ünnepeket mutatja be. Az ünnepeknek több fajtája létezik. Vannak olyan ünnepek, melyek csak egy adott egyén számára jelentenek különleges eseményt, ezek a névnap és a születésnap. Más ünnepek egy egész nemzet számára fontosak. Ilyen nemzeti ünnepek Magyarországon a március 15.-e, az augusztus 20.-a és az október 23.-a. Egyes ünnepek világszerte fontosak, sok országban elterjedtek, ezek a húsvét, a pünkösd, a mikulás, a karácsony és az szilveszter.

Tuti menü